Вибір весільної сукні

Весільна сукня є найважливішим атрибутом для будь-якої жінки, і від його правильного вибору багато в чому залежатиме настрій в святковий день. Як в будь-якій іншій індустрії, у весільній існує таке поняття, як мода. Але головними критеріями для вибору все ж таки є стиль і смак. Власне, вибирати можна всього по двох параметрах: колір і фасон. За класичною традицією, найкраще - це сніжно-біле плаття. Для прихильників оригінальнішого підійдуть кольори шампань, слоняча кістка або перли.

Приміряючи весільне вбрання в салоні, потрібно врахувати основні вимоги. Відстань від плаття до землі повинна складати 2-3 см, щоб не наступати на нього. Це багато в чому залежатиме від вибраних туфель, тому їх фасон і висоту каблука бажано знати наперед. Туфлі повинні бути зручними: добре сидіти на нозі і не жати. Оскільки в них належить ходити весь день, необхідно відчувати себе при ходьбі упевнено. Розглядаючи поєднання «плаття-туфлі», не можна купувати туфлі на дуже високому каблуці тільки заради того, щоб плаття не волочилося по землі.

Врахуйте, що багато весільних суконь без рукавичок здаються незавершеними. Плаття без рукавів припускає рукавички вище за лікоть, плаття з коротким рукавом - до ліктя або трохи вище за зап'ястя, плаття з рукавом трохи нижче за лікоть - завдовжки не вище за зап'ястя. Дуже модно і зручно вішати на зап'ясті маленьку торбинку-мішочок, куди можна заховати і пудреницю, і помаду, і носову хустку.

При примірці весільної сукні також варто виконати декілька дій. Верхню тканину спідниці акуратно візьміть в кулак, стисніть і потримайте декілька секунд. Якщо на тканині залишилися видимі сліди, плаття не підходить. Ви ж в нім сидітимете - а значить, ідеальний вигляд воно збереже тільки до виходу з будинку. Якщо плаття пишне і внизу підюпникі або кільця - пострибайте. Буває так, що вони починають виглядати з-під красивої спідниці і створюють враження неохайності. Покачайте спідницю вліво і вправо стегнами, кільця не повинні бути видні.

Після того, як ви вибрали сукню, залишається підібрати аксесуари. Іноді підібрати фату, рукавички і біжутерію виявляється важчим, ніж вибрати плаття. Якщо ви вибираєте головний убір для цивільної церемонії, то від фати можна відмовитися. Якщо для вінчання в церкві, голова обов'язково повинна бути покрита фатою або капелюшком.

Чим нарядніша сукня, тим більше непомітними повинні бути сережки і намисто. І навпаки, чим простіша сукня, тим краще на нім виглядатимуть ваші прикраси. Головною прикрасою цього дня все ж таки є обручки, тому постарайтеся обійтися без інших кілець на руках. Не варто також надягати годинник.

Коментарі