Весільний букет


Весільний букет, поза сумнівом, є важливим атрибутом весільного дійства. Ви можете скористатися послугами професійних флористів, або покластися на свій смак, адже якщо букет не радуватиме вас, він навряд чи стане прикрасою свята.

Різномаїття форм

При виборі букета, слід враховувати не тільки колір і сорт квітів, але також і форму букета. Флористи виділяють наступні форми: лінійну, круглу або кулясту, букет-краплю і каскадну, коли квіти немов спадають від основи букета - портбукетниці. Але існують також й інші форми, адже фантазії флористів справді немає меж. Оригінально виглядає букет-муфта і букет-жезл. Букет-кошик також може додати образу особливу чарівність.

Якщо наречена має високий зріст, то їй, швидше за все, підійде каскадний або спадаючий букет. І відповідно для низької нареченої, ефектніше виглядатиме букет круглої форми. Але і це не все.

Букети так само поділяються за способом кріплення. Існують букети на дроті (тейпіровані букети), коли квітки без стебел насаджуються на дріт і збираються в букет. Так само існують букети в основі яких лежить портбукетниця - основа з губкою. Квіти в таких букетах простоять набагато довше. Вибір залежить від призначення букета і вашого смаку.

Єдиний ансамбль квітів та сукні.

Ваше плаття і букет повинні доповнювати одне одного. Квіти повинні стати аксесуаром, який підкреслюватиме красу вашого наряду, і акцентувати увагу на його деталях.

Якщо плаття немов виткане з якнайлегших павутин і має повітряний вигляд, то до нього навряд чи підійде важкий щільний букет. І навпаки, якщо плаття має строгі форми, то пишний і крикливий букет стоятиме лише на заваді сприйняття цілісності образу.

Великою популярністю зараз користуються і запасні букети, так звані, - букети дублери. Такий букет може бути виконаний з тих самих квітів, що і основний, але в полегшеному варіанті. Не кожна наречена хоче розлучитися з дарованими женихом квітами, для цього і створюють букет дублер, щоб, не порушуючи традицій - кидати квіти незаміжнім подругам, залишити перший букет від чоловіка собі на пам'ять.

Отже, вибір весільного букета, є не менш важливим, чим вибір весільного плаття.

Запам'ятаєте 5 головних правил для вибору букета:

1. Квіти не повинні зливатися з платтям. Щоб цього не трапилося, складати букет потрібно з квітів різного забарвлення. Інакше він виглядатиме невиразно і на весільних фотографіях загубиться на тлі плаття.

2. Букет нареченої повинен перекликатися з деталями плаття, доповнювати і підкреслювати його оригінальність.

3. При виборі букета необхідно враховувати зовнішній образ і характер нареченої, а також загальну тематику і прикраси весілля.

4. Підбирайте букет і бутоньєрку нареченого в одному стилі або кольоровій гаммі.

5. Використовувати в букеті квіти з сильним запахом досить ризиковано, у нареченої може розболітися голова.

Коментарі