Догляд за обручками та перстнями

1. Якщо перстень на вашій руці стикнувся з джерелом вологи, то щоб уникнути появи темних плям, слід протерти його вологою фланеллю, як тільки знімете його з руки.

2. При виконанні різних робіт, а особливо якщо робота пов'язана з дотиком до хімікатів, необхідно знімати перстень з руки, щоб оберегти його від пошкодження і забруднення. Навіть в тому випадку, якщо ви працюєте в рукавичках, в цьому випадку перстень утруднятиме ваші пальці. Особливо дбайливо необхідно поводитися з позолоченими виробами.

3. Рекомендується знімати прикраси при роботі з засобами, приготованими на основі солей ртуті і сірки (ртуть утворює із золотом амальгаму, в наслідок чого виріб покривається білими плямами, а сірка легко утворює із золотом сірчисті з'єднання чорного кольору).

4. Знімайте золоті і срібні перстені при користуванні йодом. Йод може залишити на них темні плями.

5. Зберігати ювелірні вироби краще у футлярах, в темному сухому місці. Особливо ретельно необхідно зберігати перли і бірюзу, які під впливом сонячних променів втрачають інтенсивність забарвлення.

6. Якщо виріб з благородних металів втратив блиск, його можна промити м'якою зубною щіткою в мильній воді з додаванням однієї чайної ложки нашатирного спирту на пів склянки води. Потім виріб слід промити чистою теплою водою і протерти фланеллю. Це правило не розповсюджується на ювелірні вироби, прикрашені перлами, бірюзою, малахітом і янтарем, вони погано переносять високу вологість.

7. Сильно забруднені вироби слід віддавати для чищення в ювелірну майстерню.

8. Якщо у вас перстень з каменем, то більше всього пилу збирається під каменем. Накрутіть на сірник шматок вати, змочіть у спирт і акуратно почистіть камінь і оправу зверху і знизу. Потім фланеллю відполіруйте кільце.

Коментарі